Afbeelding
Foto: Eric Herber
update, reactie gemeente

‘Zoveelste voorbeeld van een kleine irritatie’

Buurt / wijk

NAARDEN - Eric Herber, een bewoner van het Jac. P. Thijssepark keek vorige week vreemd op. In de Facebookgroep van de buurt postte hij direct de vraag: ‘Weet de Commissie Groen van het Buurtplatform KTV Naarden (of iemand anders) waarom de struiken bij de Lepelaarstraat zijn weggehaald?!?’.

“Vervolgens werd duidelijk dat de gemeente Gooise Meren weer niet (goed/voldoende) heeft gecommuniceerd met de bewoners rondom het betreffende gebied. Het buurtplatform was in gesprek met de gemeente, omdat er een Commissie Groen is en zij plannen hadden met betrekking tot het parkje; maar zelfs zij zijn niet gekend in deze”, vertelt Herber.

“Degene die in opdracht van de gemeente gehandeld heeft, is een vakman en een ex-leerling van mij”, vertelt de bewoner verder. “Hij heeft de opdracht van de gemeente gekregen en netjes de klus geklaard en wist me te vertellen dat het stukje ingezaaid zal worden en dus gras zal gaan zijn. Waarmee het dus weer een stukje groene woestijn in de omgeving zal worden, wat geenszins bijdraagt aan de vergroting van de biodiversiteit. Dit is het zoveelste voorbeeld van een kleine irritatie.”

Update

Deze krant heeft de gemeente om uitleg over deze situatie gevraagd. Aanvankelijk liet het antwoord op zich wachten, maar vandaag om 11.50 uur kwam er toch een reactie - inclusief excuses - los. De gemeente laat weten: “Bij navraag over het groenonderhoud is het volgende gebleken: uit een groenschouw van de gemeente kwam naar voren dat dit veldje onderhoud nodig had. De uitvoering daarvan is opgepakt zonder overleg en communicatie naar het bewonersplatform en de omwonenden. Dat had zeker anders gemoeten, excuses daarvoor.”

Het bewonersplatform en omwonenden zijn bezig met een initiatief om een nieuwe invulling te geven aan dit stukje groen aan de Lepelaarsstraat. “Dit initiatief juicht de gemeente toe. Zoals het telefonisch al is meegedeeld kunnen de omwonenden de invulling verder ontwikkelen. Voor nu zal er eerst door de gemeente gras gezaaid worden en hebben de initiatiefnemers de tijd om het ontwerp verder uit te werken en draagvlak te creëren bij de omwonenden. Voor jullie initiatief adviseert een collega-ambtenaar van beheer om naast een bloemenmengsel de invulling te combineren met een heestervlak met bijvoorbeeld een Weigelia en een Amelanchier (krentenstruikje). Dit geeft een mooie mengeling van kleuren.” Voor vragen kunnen omwonenden contact opnemen met betreffende ambtenaar. Zijn naam is bij hen bekend. Tot slot wenst de gemeente de initiatiefnemers veel succes met de verdere uitwerking. “We zien het initiatief met belangstelling tegemoet.”

Uit de krant