Afbeelding

SDO moet op zoek naar andere hoofdcoach

Algemeen

BUSSUM - SDO moet op zoek naar een andere hoofdcoach. Deze week heeft Rick Schipper besloten na het lopende voetbaljaar te stoppen als coach van SDO. Dat heeft de club bekendgemaakt. 

Met het vroege bekendmaken van z'n stoppen, hoopt Schipper de club meer houvast te geven voor de komende maanden. "Als we ons handhaven komen we straks op een punt dat je als coach moet stoppen omdat je dan volgens de KNVB-regels geen eersteklasser meer mag coachen. Het halen van een hoger brevet, duurt ook enkele maanden en het vergt ook heel veel werk. Dat valt nu amper te behappen voor me. Als we onverhoopt degraderen dan doe je er als club ook beter aan om een andere coach te zoeken. Welke kant het ook op gaat: SDO doet er beter aan om een andere coach te zoeken", laat de hoofdcoach weten. "De club heeft nu nog zat maanden om een goede opvolger te zoeken."

Onder de Bussumse hoofdcoach promoveerde SDO de afgelopen 3 jaar achterelkaar door. Daarmee behaalden de Bussumers voor het eerst de eerste klasse. "En we gaan er gewoon voor om ons te handhaven. Dat moet kunnen, maar het wordt allemaal heel erg zwaar. We moeten echt nog stappen maken de komende maanden en daarmee worden de laatste maanden nog een leuke klus."

Uit de krant