Afbeelding

Bussumer Paul Klint benoemd tot 'officier'

Algemeen

BUSSUM - Een dag voor zijn pensioen is de Bussumer Paul Klint Officier in de Orde van Oranje-Nassau geworden. De hoogleraar kreeg de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Gerard Boekhoff omdat hij zich veertig jaar heeft ingezet voor het Centrum voor Wiskunde en Informatica.

Boekhoff noemde de Bussumer een toponderzoeker op het vakgebied 'software engineering'. "U staat bekend als iemand die een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor de ontwikkeling van de relatief jonge wetenschapsdiscipline, Informatica. En vanuit dit verantwoordelijkheidsgevoel heeft u de afgelopen tien jaar veel bijgedragen aan de discussie om de informaticawetenschapsbeoefening op een hoger plan te krijgen en de visie op het vak te vernieuwen. Parallel hieraan heeft u belangrijke bijdragen geleverd aan de vorming van een goed georganiseerde informatica-community. Er is zo veel te noemen waarvoor u wordt gewaardeerd, zowel landelijk, internationaal als mondiaal."

"De verdiensten van Klint zijn niet alleen van belang voor het instituut Centrum Wiskunde & Informatica maar ook voor de Universiteit van Amsterdam. Daarenboven zijn uw verdiensten van internationale strekking en zeer gewaardeerd."

Uit de krant