Bussumse sport van het weekend

BFC zet de toon met probleemloze zege

Met goed voetbal heeft BFC zondag knap de eerste punten gepakt. De kersverse derdeklasser was met afstand te sterk voor het gedegradeerde Roda '46. De Bussumers zette Roda '46 met 0-4 aan de kant. BFC moest de eerste fase nog even jagen op Roda '46, maar kon na de eerste fase van het duel de overhand nemen. BFC voetbalde voortvarend en kon al snel voor gevaar zorgen aan de kant van Roda '46. BFC creëerde meer dan genoeg kansen, maar het duurde een half uur voordat dat de eerste treffer opleverde. BFC-speler Siemen van Tongeren kon na een goede pass van Mike Ruitenbeek de score openen. Vlak voor rust zorgde het duo ook voor de tweede treffer.

Na de rust opende Roda '46 de jacht op een treffer, maar BFC stond al snel weer op scherp. De Bussumers openden de aanval en hadden aan enkele kansen voldoende om de zege zeker te stellen. Nog voor het uur was verstreken werd de score verdubbeld door goals van Rob Boel en Mike Ruitenbeek. De rest van het duel werd vooral getekend door een vervelende rode kaart voor Dwight Oehlers. De Bussumer maakte een forse tackle op een tegenstander en werd daardoor van het veld gestuurd. Maar ook met een ondertal bleef BFC de betere ploeg. Zondag speelt BFC, zonder Oehlers, tegen Waterwijk.

Hockeyers goed van start

Met acht doelpunten kenden de hockeyers van Gooische afgelopen weekend een voortvarende start. De Bussumers waren veel te sterk voor streekgenoot Hilversum en versloegen de ploeg zonder problemen: 1-8. De Bussumers kenden geen enkel moment echt problemen tegen de streekgenoot en konden al snel afstand nemen van de ploeg. Zonder al te veel problemen werd een grote voorsprong op het scorebord gezet. De tegenstander kon met slechts één goal van terugdoen.

Punt voor hockeysters

De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend een punt overgehouden aan het duel met Alliance. Na een spannend duel werd het 2-2. De twee ploegen zorgden voor genoeg gevaar aan elkaars kanten, maar konden geen enkele keer echt van elkaar weglopen.

DOC pakt eerste punt

Na een wat valse start een week geleden heeft DOC afgelopen weekend het eerste punt gepakt. De Bussumse korfballers maakten na rust een achterstand op Ermelo goed en kwamen alsnog op 11-11. Voor de rust kon DOC geen potten breken en was Ermelo een stuk sterker. De Bussumers kwamen al snel op een achterstand en konden voor rust geen moment wat terugdoen. Dat de achterstand van de Bussumers na de eerste helft bedroeg met 4-8 'slechts' 4 punten. Na de rust veranderde het spelbeeld op alle fronten. DOC kon na de eerste helft veel goedmaken van wat er voor rust fout was. Er werden meer duels gewonnen en DOC kon ook steeds meer voor gevaar zorgen. Er kwamen meer kansen en door dat goede spel kon DOC de achterstand knap omzetten en een voorsprong van 11-9 pakken. Even leek het erop dat de Bussumers zelfs de zege zouden pakken, maar Ermelo kon alsnog weer terugkomen.

Zaalvoetballers ten onder

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben afgelopen week geen punten overgehouden aan de ouverture tegen het gedegradeerde Annour. De Bussumse zaalvoetballers kwamen met 4-3 net tekort. De gehavende Bussumers kwamen nog wel op voorsprong, maar Annour kwam daarna sterk terug. Nog voor rust kon Annour het duel overnemen en een voorsprong pakken. Na de rust kwamen de Bussumers weer sterk terug. Het duel bleef lang spannend. Annour kon vlak voor het slot nog een extra treffer maken.