De groepsfoto is gemaakt op basis van tien losse foto’s. Dit in verband met de coronamaatregel van het afstand houden. V.l.n.r.: Helena Blüm (4), Maarten Nederhorst (7), Petra Vonk (3), Barbara Boudewijnse (1), Erik Stapper (5), Mouis Blans (8), Freek Vos (2), Daan Heineke (6) en Krik van Zwet (9).
De groepsfoto is gemaakt op basis van tien losse foto’s. Dit in verband met de coronamaatregel van het afstand houden. V.l.n.r.: Helena Blüm (4), Maarten Nederhorst (7), Petra Vonk (3), Barbara Boudewijnse (1), Erik Stapper (5), Mouis Blans (8), Freek Vos (2), Daan Heineke (6) en Krik van Zwet (9). Foto: Andrea Bartošová

‘Kandidaten GroenLinks zijn klaar voor de verkiezingen!’

Politiek

GOOISE MEREN - De leden van GroenLinks Gooise Meren kwamen zaterdag digitaal bijeen om te besluiten over de kandidaten. De leden stemden unaniem in met het voorstel van het afdelingsbestuur.

Nadat op de ledenvergadering van 4 november de GroenLinks-wethouder Barbara Boudewijnse al als lijsttrekker was benoemd, was het nu de beurt aan de volgende plaatsen op de lijst. Op nummers twee en drie staan twee van de drie huidige gemeenteraadsleden: Freek Vos en Petra Vonk.

Freek Vos is sinds 2011 actief in de gemeentepolitiek. Eerst als commissielid in Bussum en sinds 2016 als raadslid in Gooise Meren. Vanaf 2018 is hij fractievoorzitter. Petra Vonk is sinds 2016 voor GroenLinks betrokken bij het raadswerk, eerst als steunfractielid en sinds 2018 als gemeenteraadslid.

Nieuwkomers

Op nummer vier en vijf staan de nieuwkomers Helena Blüm en Erik Stapper gevolgd door Daan Heineke, voormalig raadslid in Bussum. Daarna staan Maarten Nederhorst, Mouis Blans en Krik van Zwet op de lijst.

Bestuurslid Lidie Koeneman toont zich zeer tevreden over de lijst: “Het is een evenwichtige lijst van ervaring en nieuwe talenten, van man en vrouw en van jong en oud. Ik ben blij dat deze leden zich met al hun gedrevenheid willen inzetten voor onze groene en linkse idealen in Gooise Meren. En dit onder aanvoering van lijsttrekker Barbara Boudewijnse die bereid is om namens GroenLinks de komende vier jaar het wethouderschap te continueren.”

Uit de krant