Afbeelding

SDO debuteert met nederlaag

Algemeen

BUSSUM - Geen punten voor SDO na een tegenvallend eersteklassedebuut. De Bussumse promovendus trof zondag mede-promovendus OFC. De Oostzaners waren net een stapje verder en konden met een hele reeks aanvallen een stand van 1-4 op het scorebord zetten. SDO had daar geen antwoord op.

SDO moest al vroeg ballen tegenhouden. OFC begon al snel aan te vallen en dat leverde ook al vroeg een treffer op voor de Oostzaners. Al vlak na de aftrap stond de eerste goal op het scorebord, waardoor SDO meteen wakkergeschud werd. Meteen daarna kreeg OFC weer kansen met 5 aanvallers tegenover slechts twee spelers van SDO. Wonder boven wonder bleef een goal achterwege. Sterker nog: SDO kreeg een grote kans en dat leverde zelfs een goal op, maar de treffer werd afgekeurd. OFC kon voor rust nog wel een keer scoren en zetten daarmee de 0-2 op het scorebord. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. OFC kon de score zonder al te veel problemen verdubbelen.

De slotfase kon SDO meer kansen creëren. Met de komst van twee reservespelers was SDO een stuk aanvallender, maar echt voor gevaar zorgde de ploeg geen enkele keer echt. Toch kwam er nog een eretreffer voor de Bussumers toen Dennis de Loos vlak voor het slot van het duel nog kon scoren. Het was voor OFC slechts een smetje op een afgetekende en zonder problemen gepakte zege.

Uit de krant