Afbeelding
Foto: SKIN

Stichting Kinderen in Nood vestigt record

Mensen

BUSSUM - Stichting Kinderen in Nood (SKIN) heeft zaterdag in haar 31-jarige bestaan een absoluut record gevestigd; het veertiende én vijftiende transport (100 kuub) van 2021 gingen afgelopen zaterdag op weg naar Hongarije en Roemenië.

Normaal gesproken is het streven van de stichting om tien trucks per jaar te vullen met allerhande hulpgoederen, die een nieuw leven krijgen in Oost-Europa. In verband met de grote vraag in deze coronatijd in de landen aldaar, maar ook dankzij de Covid-19 waardoor de stichting een enorm aanbod aan goederen vanuit ’t Gooi en andere regio te verwerken kreeg, konden in 2021 deze vijftien transporten verwezenlijkt worden. De vrijwilligers van de stichting hebben hier hun steentje aan bijgedragen door de goederen te sorteren, schoon te maken en in te pakken.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: SKIN

Ondanks het feit dat men het betreurt dat dergelijke transporten nu en ook in de komende jaren nog nodig zijn, stemt het nieuwe record het bestuur en alle vrijwillige medewerkers die de stichting draaiende houden, trots en blij. Een ploeg vrijwilligers, laadde op 11 december in de ochtenduren het transport voor Hongarije. ’s Middags werd de truck van firma Optimus geladen voor Roemenië. In verband met corona was deze laadploeg kleiner dan normaal en werden de maatregelen in acht genomen.

Beide transporten gingen veel kleding, speelgoed, schoolartikelen, witgoed, kleine meubels, haarwerken, borstprotheses, coronabeschermende artikelen mee en komen deze week bij de contactpersonen aan. Gusztáv Fodor en Zoltan Szilagyi zorgen er met hun team van vrijwilligers nog dit jaar voor dat de allerarmsten in hun land met de verkregen goederen een mooie kerst zullen beleven. In beide vrachten stuurt de stichting deze maand ook zadenpakketten mee. Hiermee kunnen de bewoners komend jaar hun eigen groenten voor hun gezin zaaien en kweken.

Uit de krant