Afbeelding
Foto: PR

Kerstactie door en voor Vitusschool

Algemeen

BUSSUM - Voor het tweede jaar op rij organiseert de Sint Vitusschool met alle ouders, medewerkers en kinderen een kerstpakkettenactie. Er worden veertig verrassingsdozen gemaakt voor gezinnen met kinderen op de Sint Vitusschool die het niet breed hebben en die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Er kunnen elke dag (nieuwe) spulletjes gedoneerd worden in de boodschappenkar van AH Laarderweg op het schoolplein of er kan geld gestort worden op een speciaal rekeningnummer. De ouderraad heeft dit jaar het initiatief genomen voor deze sympathieke actie. In 2020 was de actie er ook, maar die werd last-minute - en met ongelooflijk succes - opgezet door enkele enthousiaste ouders. 

We spraken met Nanda Kreuning, een van de ouders die ook haar handen uit de mouwen steekt, in de ouderraad zit en een coördinerende rol heeft. De actie loopt tot op heden heel goed en kan niet alleen op steun rekenen uit de nabije omgeving, maar ook van lokale en landelijke ondernemers. “Zij steunen ons goede doel en wij kunnen daardoor de mensen die op de armoedegrens leven of daaronder met echt een kwalitatief mooi kerstpakket verrassen.”

Iedereen die nog een steentje wil bijdragen kan dat doen tot en met woensdagavond 22 december. Alle ingebrachte goederen worden dezer dagen geïnventariseerd. “Van het geld dat de mensen hebben overgemaakt, vullen we de tekorten aan. Stel: we hebben dertig flessen limonade ontvangen. Dan komen we er tien tekort. Die kopen we dan, zodat iedereen een fles limonade in het pakket heeft.” Donderdagavond worden de versproducten aan de pakketten toegevoegd, waarna ze ‘s avonds door de ouderraad bij de gezinnen langs worden gebracht. 

Marjon Dries, directeur van deze Bussumse Katholieke basisschool, is ontzettend trots op de ouders en kinderen van haar school, die op deze manier de ware kerstgedachte uitdragen door goed te doen voor hun naasten.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief