Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Grote verlichte kerstbomen voor extra sfeer in decembermaand

Algemeen

BUSSUM - De gemeente heeft in het centrum van Bussum pleinen en straten extra feestelijk verlicht met kerstbomen, en dat geldt ook voor markante plekken in Naarden-Vesting, Muiden en Muiderberg. Wijkwethouder Centrum Bussum, Nico Schimmel, en Economie-wethouder Alexander Luijten, ontstaken afgelopen donderdag symbolisch het extra feestlicht op de Nieuwe Brink in Bussum. 

Beide wethouders zien het belang van een groen en gezellig centrum, nu in deze coronatijd maar ook in de toekomst. “Gezellige pleinen zijn essentieel voor de leefbaarheid, voor bewoners én ondernemers in onze winkelcentra. Het is goed dat we daar samen in investeren”, stellen zij terwijl ze om zich heen kijken over De Nieuwe Brink. De ondernemers die daar nu zitten, laten zien dat dit stukje van het centrum nieuw leven is in geblazen. Het is ook in de toekomst belangrijk om samen na te denken over hoe we dit soort plekken aantrekkelijker en gezelliger kunnen maken, zeggen de wethouders. “Het mag allemaal groener en socialer, zodat mensen graag in het centrum zijn, en er langer willen blijven”, aldus wethouder Schimmel. 

Goede sfeer

Ondertussen doen gemeente en ondernemers er de komende tijd alles aan om de sfeer goed te houden. In overleg met ondernemersverenigingen, ondernemers en de manager Vitale Kernen - Renske Schriemer - is besloten om alles in het werk te stellen om ook de komende tijd veilig winkel- en horecabezoek in Gooise Meren mogelijk te maken. Zo zijn er op de zaterdagen hosts in het centrum van Bussum aanwezig, om de ondernemers te ondersteunen en is de ‘Koop Lokaal’-campagne van start met posters op verschillende plekken in de gemeente. 

Dave Wiegert, namens de ondernemers in Bussum Centrum, ziet dat zijn collega’s in het centrum goed zijn ingericht op de anderhalve meter-maatregelen: “We weten inmiddels hoe het werkt, en we zien dat ondernemers er alles aan doen om bezoekers in winkels en horeca zo veilig mogelijk te bedienen.” Hij hoopt, net als de ondernemersverenigingen en de gemeente, dat de bezoekers de lokale ondernemers blijven steunen en hun feestinkopen lokaal zullen doen. “Ook als dat van iedereen wat extra aanpassing vraagt.”

Wethouder Alexander Luijten steekt de ondernemers graag een hart onder de riem: “Onze winkels, horeca en dienstverleners doen er alles aan om u welkom te heten, steunt u hen vooral in deze lastige tijden door uw boodschappen en cadeaus lokaal te doen.” Ook Renske Schriemer, die als zelfstandig manager Vitale Kernen werkt en ondernemers ondersteunt, onderstreept dat belang. “Laten we het geld zo veel mogelijk lokaal besteden, zo investeren we samen in het mooie winkel- en horeca-aanbod in Gooise Meren.”

Uit de krant