Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Bronzen legpenning voor brandweerman Rolf Zaal

Mensen

NAARDEN - Rolf Zaal uit Naarden heeft vrijdag aan het eind van de dag tijdens een feestelijke kerstbijeenkomst in de brandweerkazerne in Naarden uit handen van burgemeester Han ter Heegde de bronzen legpenning van de gemeente Gooise Meren ontvangen.

Zaal was een kwart eeuw lid van het korps en heeft vrijdag officieel afscheid genomen. Daarnaast kregen ook nog tal van collega-brandweermannen extra aandacht, omdat ze na vele jaren trouwe dienst afscheid namen, jubileerden, promoveerden of diploma’s uitgereikt kregen. Dat gebeurde allemaal in tijdslots; dus coronaproof. 

“Vanwege corona is dit een doorloopbijeenkomst in plaats van een gezellig samenzijn en voordat je doorloopt, wil ik toch graag even samen met jou en je naasten stilstaan bij een heugelijk gegeven”, verraste Ter Heegde vertrekkend brandweerman Zaal. “Want dit is voor jou een jubileumjaar! Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor je jarenlange inzet en toewijding. We laten je daarom niet met lege handen vertrekken.” 

Voordat Zaal zijn onderscheiding kreeg, ging Ter Heegde even terug in de tijd. “Jouw brandweerloopbaan begon 25 jaar geleden. Dat was dus nog in de vorige eeuw. Kun je nagaan!” Vervolgens ‘vloog’ de burgervader in vogelvlucht zijn prachtige brandweerloopbaan. Zaal - opgeleid tot Manschap en Chauffeur/Pompbediende - is ook autoliefhebber en Ter Heegde refereerde daar aan: “De brandweer heeft wel enorm geprofiteerd van de voertuigenkennis die jij hebt ingebracht. Verder heb je een uitstekende rol vervuld als lid van het Team Collegiale Opvang. Als brandweerman kun je zeer heftige dingen meemaken. En dan moet je er echt voor elkaar zijn!”

Uit de krant