Afbeelding

Nog veel klachten over parkeernota

Algemeen

BUSSUM - Maak het parkeren betaalbaar en zorg er vooral voor dat Bussumers en ondernemers ook voordelen hebben van een ander parkeerplan. Dat was maandagavond het credo op de bewonersavond over de parkeernota van de gemeente. De plannen zorgen nog steeds voor veel ophef; bewoners hopen dat de gemeente knelpunten gaat aanpakken.

Op de avond bleek dat er nog steeds veel klachten waren over het parkeerplan. "Het kan veel beter", betoogde Sjoerd Bleeker namens de ondernemers. "Als de gemeente de bedragen gaat verhogen, staat Bussum er straks slecht op. Het zal de stap voor bezoekers om naar het centrum te komen veel groter maken." Ook de bewoners hopen op een ander parkeerplan. "De gemeente moet aan de Bussumers denken en ervoor zorgen we we onze auto's goed kunnen parkeren. Nu moeten we vaak lang zoeken. Alles moet beter gereguleerd worden", aldus een bewoner.

Ook vond het plan voor het maken van meer blauwe zones weerklank. "Daarmee los je veel problemen op", betoogden enkele bezoekers. "De parkeerplaatsen van het centrum worden dan beter benut, waardoor de druk aan de randen van het centrum weer afneemt."

De gemeente praat komende week weer over het plan. Op 26 september moet de knoop over het plan worden doorgehakt. 

Lees meer in het BussumsNieuws van 4 september.

Uit de krant