De ouders werden maandag en vandaag als dank én welkom getrakteerd op een goede kop koffie uit de baristabus van Eleven O’Coffee.
De ouders werden maandag en vandaag als dank én welkom getrakteerd op een goede kop koffie uit de baristabus van Eleven O’Coffee. Foto: Lotte Gommers (SKBNM)

Villa Zeezicht - na grote dakreparatie - weer open

Algemeen

MUIDERBERG - De kinderen van Villa Zeezicht zijn terug! Na maanden van kinderopvang op locaties van de SKBNM in Naarden en Bussum, konden zij maandag eindelijk weer spelen in hun vertrouwde ‘villa’ aan de Nienhuis Ruyskade in Muiderberg.

Maandagochtend waren kinderen, ouders, medewerkers van Villa Zeezicht, SKBNM manager Heleen Fischmann en wethouder Geert-Jan Hendriks aanwezig om het pand feestelijk te heropenen. Onder een oranje-paarse ballonnenboog grapte de wethouder dat het ronde dak dat het pand van Villa Zeezicht zo bijzonder maakte, misschien “toch niet zo handig was qua onderhoud”. 

Bouwfout

Eind oktober 2020 werd tijdens onderhoudswerkzaamheden een bouwfout ontdekt in de dakconstructie van dit gemeentepand in Muiderberg. Het gebouw werd toen direct gesloten en voor de kinderen die gebruik maakten van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang, werd een opvangplek gezocht op andere locaties van de Stichting Kinderopvang Naarden Bussum Muiden Muiderberg (SKBNM). 

(Tekst loopt verder onder de foto)


V.l.n.r.: SKBNM’ers Marielle el Barkani, Janneke Kors, Heleen Fischmann (midden) en wethouder Geert-Jan Hendriks. - Foto: Lotte Gommers (SKBNM)

Midden november vorig jaar konden de kinderen van het kinderdagverblijf weer tijdelijk terug naar de Villa. De gemeente had de dakconstructie laten ‘stempelen’ waardoor de begane grond veilig in gebruik kon worden genomen, tot aan de definitieve dakreparatie. Deze definitieve reparatie ging in september van start en werd vorige week afgerond. 

Janneke Kors, interim manager van Villa Zeezicht: “Wij hebben er zó naar uitgekeken om iedereen weer onder één stevig en veilig dak te hebben. De kinderen van de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang zijn een jaar lang opgevangen in de Vinkenbaanschool. En de kinderen van het kinderdagverblijf hebben twee kortere periodes gebruik gemaakt van een andere opvanglocatie. Wij zijn de Vinkenbaanschool en onze eigen collega’s op de andere opvanglocaties ontzettend dankbaar voor hun gastvrijheid. En natuurlijk zijn we ook de ouders dankbaar voor hun flexibiliteit en geduld. Voor hen is het superfijn dat de opvang weer terug is op de vertrouwde plek in de buurt.” 

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: Lotte Gommers (SKBNM)

Wethouder Geert-Jan Hendriks voegt daar nog aan toe dat ook hij blij en trots is dat Villa Zeezicht weer open is. “Het was eind vorig jaar schrikken toen we constateerden dat er een bouwfout was. Maar gelukkig zijn alle kinderen, door de inspanningen van SKBNM, goed opvangen, alhoewel dat voor ouders ook de nodige uitdagingen met zich meebracht. Het was zeker niet makkelijk voor alle betrokkenen.”

Afbeelding

Uit de krant