Afbeelding

CDA hoopt op centrum zonder parkeermeters en meer blauwe zones

Algemeen

BUSSUM - Als het CDA van Bussum het mag zeggen, komen er meer blauwe zones en worden de parkeermeters in het centrum weggehaald. De raadsleden hebben de gemeente gevraagd om te onderzoeken of er blauwe zones kunnen komen. 

Met het plan hoopt het CDA Bussumse burgers en ondernemers tegemoet te komen. "Zo'n blauwe zone zou veel problemen oplossen. Het zou ervoor zorgen dat er meer langs de straten van het centrum wordt geparkeerd, want daar staan nu veel plekken leeg. Aan de andere kant zullen blauwe zones in het centrum ook de parkeerdruk rond de centrumrand wegnemen. We merken alleen maar voordelen, voor de ondernemers en voor de inwoners zelf", zegt CDA'er Jos de Lange. Volgens hem wordt het plan gesteund door meerdere ondernemers. "Enkelen hebben zelfs aangegeven desnoods mee te betalen om het plan rendabel te maken. We hopen echt dat de gemeente het plan onder de loep gaat nemen." 

De CDA'er legt het plan vanavond voor aan voor- en tegenstanders van het parkeerplan. De gemeente houdt dan een bewonersavond. 

Uit de krant