BFC te laat wakker, verzet SDO na rust gebroken

Algemeen

BUSSUM - Vooral doordat enkele spelers te laat wakker werden op het veld en de start van het duel daardoor slecht was, heeft BFC zondag een bekernederlaag (3-1) geleden tegen FC Weesp. De Bussumers strandden daardoor al na de poulefase van de beker.

BFC startte slap, maakte twee forse fouten en dat werd door de ervaren Weesper tweedeklasser meteen afgestraft. Met slechts enkele kansen konden de Weespers snel op een 2-0 voorsprong komen. Het bleek een wake-upcall voor de Bussumers. Na de twee snelle tegentreffers rechtte BFC de rug en konden de Bussumers een meer geduchte tegenstander worden. Na de rust zocht BFC wederom naar een treffer. Deze keer werd de aanvalslust van de Bussumers wel beloond. BFC-speler Davey du Maine kon een toegekende vrije trap knap achter de FC Weesp-doelman werken. De vreugde van de Bussumers bleek echter van korte duur. Al de volgende aanval zorgde FC Weesp weer voor gevaar. Het gevaar was zo groot dat het jonge BFC-talent Maurits Knoop de doorgebroken FC Weesp-speler moest afstoppen. De Bussumer kreeg daarvoor rood en zag FC Weesp de toegekende strafschop knap benutten.

Ook SDO kan geen potten breken
SDO heeft nog genoeg werk te doen voordat komend weekend het voetbaljaar van start gaat. Afgelopen weekend had de kersverse Bussumse eersteklasser de laatste testcase tegen een tegenstander van formaat: de ervaren eersteklasser Hoogland. De ploeg van Bussumer Ronald Heerschop was met 1-6 een maatje te groot voor SDO.

De nederlaag kwam vooral na rust tot stand. Voor de rust kon SDO nog voor gevaar zorgen. De Bussumers kwamen wel al vroeg op achterstand, maar werden daarna sterker. Al halverwege de eerste helft konden de Bussumers de schade repareren; op aangeven van Bram Sleven scoorde Maikel van Latum de tegentreffer. Na rust bleek het verzet van SDO gebroken en kon Hoogland wederom op voorsprong komen. De ervaren eersteklasser bleef na rust maar doorgaan en zette vervolgens een afgetekende zege op het scorebord.