Melanie Dormael: “De drive achter HBB DOET! is dat vrijwilligerswerk komt vanuit een intrinsieke motivatie om je belangeloos in te zetten voor een ander."
Melanie Dormael: “De drive achter HBB DOET! is dat vrijwilligerswerk komt vanuit een intrinsieke motivatie om je belangeloos in te zetten voor een ander." Foto: PR

HBB DOET! biedt goede doelen- en vrijwilligersorganisaties kosteloze ondersteuning

Bedrijven

GOOISE MEREN - Verenigingen en stichtingen zijn belangrijke bakens in onze samenleving. Dit geldt des te meer voor goede doelen- en vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties zetten zich belangeloos in voor het welzijn van de medemens en kunnen vaak wel wat extra ondersteuning gebruiken. Maar wat nou als hiervoor geen middelen beschikbaar zijn? Dan kunnen zij aankloppen bij HBB DOET! in Naarden.

Het Branche Bureau (HBB) is een full service dienstverlener die kennis en expertise inzet om verenigingen en stichtingen succesvol te laten zijn en daarmee het belang van hun leden te dienen. Met het nieuwe initiatief HBB DOET! ondersteunen medewerkers van HBB in hun vrije tijd óók goede doelen- of vrijwilligersorganisaties, die zelf niet de middelen hebben voor ondersteuning, maar deze wel nodig hebben.

Steentje bijdragen 

Organisaties die advies kunnen gebruiken op het gebied van secretariaatsvoering, leden- en financiële administratie, communicatie of strategische vraagstukken, kunnen een aanvraag bij HBB indienen voor vrijwilligerswerk. Dit geldt alléén voor organisaties met beperkte middelen, die een bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van mens en maatschappij. Hiermee wil HBB vanuit haar vakgebied een steentje bijdragen aan het belangrijke werk van deze organisaties.

Kleinschalige initiatieven en goede doelen

“Voor de voedselbank in Naarden hebben wij onlangs een inzamelingsactie gehouden met alle medewerkers. Dat was een groot succes! Veel medewerkers gaven aan vaker een bijdrage te willen én kunnen leveren. Vanuit die gedachte is HBB DOET! ontstaan”, aldus Melanie van Dormael, directeur van Het Branche Bureau. “Samen hebben we nagedacht hoe wij met collega’s, vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, op structurele basis iets kunnen doen. We kwamen al snel tot de conclusie dat wij het best een bijdrage kunnen leveren door te doen waar wij als bureau goed in zijn met z’n allen. Namelijk: het bieden van ondersteuning en advies om verenigingen en stichtingen succesvol te laten zijn. Voor HBB DOET! kunnen wij dit inzetten als vrijwilligerswerk zodat we hiermee juist óók kleinschalige initiatieven en goede doelen kunnen helpen.”

Intrinsieke motivatie 

HBB wil haar expertise graag inzetten voor organisaties die een duwtje in de goede richting hard nodig hebben maar zich niet in de positie bevinden om hier iemand voor in te huren. “De drive achter HBB DOET! is dat vrijwilligerswerk komt vanuit een intrinsieke motivatie om je belangeloos in te zetten voor een ander. Ik ben er trots op dat wij dit met ons supergemotiveerde en enthousiaste team kunnen doen! Wij nodigen organisaties dan ook van harte uit om zich via onze website aan te melden voor ondersteuning.”

HBB DOET! is bedoeld voor: kleinschalige verenigingen en stichtingen met ANBI- of SBBI-status en goede doelen- en belangenverenigingen binnen het werkveld van zorg & welzijn, duurzaamheid of milieu. Voorbeelden: kinderzorg en ontwikkeling, ouderenzorg, jeugdzorg, nabestaandenzorg, slachtofferhulp, vluchtelingenhulp, veteranenzorg, natuur- en milieuorganisaties en goede doelen

Voor meer informatie en om een aanvraag in te dienen is te vinden op www.hbb.nl/hbbdoet 

Uit de krant