Afbeelding
Foto: PR

December in bibliotheek van Bussum

Algemeen

BUSSUM - In deze donkere dagen voor kerst blijven de bibliotheken open volgens normale openingstijden (ook als dat na 17.00 uur is). 

“Ook (de meeste) van onze activiteiten gaan door. Alles volgens de landelijke regels. We volgen de basisregels, bij het lopen is een mondkapje verplicht en we houden 1,5 meter afstand. Zo kunnen we toch een warme, lichte plek bieden voor onze bezoekers en lezende, studerende en werkende gasten”, laat een woordvoerder van Bibliotheek Gooi en meer weten.

Op een rijtje

De decemberactiviteiten op een rijtje: woensdag 15, 22 en 29 december: voorleesmiddag jeugd 5 tot en met 8 jaar, 15.00 tot 15.30 uur; vrijdag 17 december: themaochtend Ultra en Enigma, 10.00 tot 12.00 uur (een spannend en intrigerend verhaal door Hans Walrecht over de Britse inspanningen om de Duitse gecodeerde berichten in de Tweede Wereldoorlog te kraken);  woensdag 29 december: verrassingsfilm voor de jeugd 6 tot en met 11 jaar, 14.30 tot 16.00 uur.

Tot en met 31 december: Expositie Sint Vitus Mavo. De examenklas Tekenen maakte een grafisch product over het Naardermeer. Het thema van het Centraal Praktisch Examen is dit schooljaar natuur én het is het Jaar van het Landschap.

Tot slot meldt de bibliotheek dat ook de spreekuren van bijvoorbeeld de Rechtswinkel en stichting MEE door gaan. 

Uit de krant