Afbeelding

BFC houdt kans op volgende bekerronde, SDO op achterstand

Algemeen

BUSSUM - Met twee zeges op zak heeft BFC een goede kans om de volgende ronde van de beker te halen. Woensdagavond won BFC voor de tweede keer; AH'78 werd met 2-1 aan de kant gezet.  De Bussumers hebben ondertussen zes punten en spelen zondag alleen nog tegen FC Weesp. 

BFC kreeg vooral vlak na de start nog veel druk te verduren van AH'78, maar kon daar goed mee omgaan. Ondanks de aanvalslust van AH'78 was het BFC dat op voorsprong kwam. Rob Boel onderschepte een terugspeelbal naar de keeper en kon meteen de eerste goal maken. Het was voor AH'78 het teken om wederom veel aan te vallen, maar de voorsprong van BFC bleef staan. De Bussumers speelden op karakter.

Na wat foutjes aan de kant van BFC kon AH'78 na de rust een tegentreffer produceren. BFC herstelde echter meteen. Dwight Oehlers kon na een hoekschop de tweede goal achter de doelman werken. 

Nederlaag voor SDO
SDO moet komend weekend nog vol aan de bak om de tweede ronde van de beker te kunnen halen. De kersverse Bussumse eersteklasser verloor woensdagavond van streekgenoot Zuidvogels. De zaterdageersteklasser was met 1-2 te sterk. 

Nadat SDO afgelopen weekend nog knap een punt pakte, was Zuidvogels woensdag net een maatje te groot. Toch heeft SDO nog kansen om de volgende ronde te halen. Daarvoor moet er komend weekend gewonnen worden van Hoogland, de ploeg van Bussumer Ronald Heerschop. SDO kan na een zege tweede worden als SVL nog punten verspeelt.

Uit de krant