Afbeelding

Weekend vol met opstootjes rond cafés

Algemeen

BUSSUM - Agenten hebben afgelopen weekend hun handen vol gehad aan opstootjes rond Bussumse cafés. Er werden twee personen aangehouden. 

Zaterdagnacht zorgde een jonge cafébezoeker (21) voor veel overlast. Toen het café de deuren sloot werd de jongen door het personeel aan de deur gesommeerd om weg te gaan. De jongen bleef staan, begon te schelden tegen het personeel en begon te vechten. Agenten hebben de jongen weggestuurd. Een dag later kwamen ze hem weer tegen. Ook toen was er een gevechtje tussen cafébezoekers, deze keer op de Herenstraat. De agenten hebben de jongen toen opgepakt en meegenomen.

Nog een relschopper
Even verderop zorgde een andere cafébezoeker voor problemen. De man (26) wou naar het café gaan, maar werd voor de deur tegengehouden omdat de kroeg geen bezoekers meer mocht toelaten. De man zorgde voor overlast. Even later kwamen agenten de man weer tegen. Daar zorgde de man voor een opstootje met een ander groepje. De man kreeg ook een klap van het groepje en werd door de agenten meegenomen. 

Meer overlast
Daarnaast waren er zaterdag nog andere problemen. Zo moesten de agenten onder andere naar een café aan de Generaal de la Reijlaan. Daar waren twee cafébezoekers vaste klanten aan het wegsturen. De twee mannen werden later zelf weggestuurd Ook raakte er afgelopen weekend nog een cafébezoeker gewond aan z'n hoofd na een opstootje. De jongeman belandde met z'n hoofd op de bar en haalde z'n hand open aan glasscherven. 

Uit de krant