Afbeelding

Bewoners centrumrand komen met antwoord op parkeerplan

Algemeen

BUSSUM - Parkeren aan de rand van het centrum van Bussum zou alleen mogen gebeuren door bewoners en ondernemers aan de rand van het centrum. Dat opperen de bewoners van de centrumrand van Bussum. Ze hebben een enquête opgezet om de gemeente nog maar eens op andere gedachten te zetten over het voor bewoners omstreden parkeerplan. 

De gemeenteraad praat volgende maand weer over het parkeerplan. De bewoners komen met een voorstel voor een 'doelgroepensysteem'. "We hopen dat de gemeente het parkeren aan de rand alleen toestaat voor bewoners, ondernemers en bezoekers van de centrumrand. Datzelfde geldt voor het centrum en voor de andere buurten van Bussum", zegt één van de bewoners. Daarnaast hopen de bewoners dat de gemeente de parkeergarages beter opvult door ze wat goedkoper te maken.

Parkeerplan
Vlak voor het zomerreces werd het parkeerplan van de gemeente aangehouden, mede na protest van de bewoners. De bewoners vrezen meer parkeeroverlast als de gemeente het parkeren van auto's in heel Bussum straks anders gaat reguleren. Zij menen nu al amper parkeerplek te hebben. 

Uit de krant