Afbeelding

Burgemeester: 'Een stap waar we mee verder kunnen'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Het voorstel van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland voor het fuseren van Bussum met Naarden en Muiden vormt "een stap waar we mee verder kunnen". Dat zegt burgemeester Henk Heijman. 

De burgemeester reageert opgetogen over het voorstel van Gedeputeerde Staten. "Er moest allang wat gebeuren. We hebben nu een handvat en daar kunnen we mee verder", zegt de burgemeester. "Voor ons valt het samengaan van Bussum met Naarden en Muiden best te bespreken, maar dan moeten we nog wel wat hobbels wegnemen. En ook de gemeenteraad moet er achter staan, dat wordt nu de volgende stap. Maar we staan overal voor open. Zo praat de raad ook nog steeds over samenwerken met Huizen. Dat kan rekenen op draagvlak, dus dat moeten we ook niet zomaar doorstrepen."

Op de eventueel te zetten laatste stap, het samengaan van alle streekgemeenten, reageert de burgemeester nog nuchter. "We moeten eerst deze stappen maar eens zetten en afwachten dat ons brengt. Hoe het daarna verder moet gaan, moeten we dan bepalen. Dat duurt allemaal nog lang."

Naarden staat achter plan
Ook Naarden staat achter het voorstel van Gedeputeerde Staten en spreekt van "een goede keuze". "Een haalbare en logische fusie. Herkenbaar voor de inwoners", zegt waarnemend burgemeester Joyce Sylvester. "Naarden wil al jaren fuseren, dus we zijn blij dat de kogel nu door de kerk is."

Uit de krant