Afbeelding
Foto: PR

Kleur aan de muur voor weinig geld; totale opbrengst naar goede doelen

Algemeen

BUSSUM - Opnieuw gaat kunstenares Marga Versteege (83) haar kleurrijke schilderijen aan de man brengen én weer gaat de opbrengst naar goede doelen. Eerder deed ze dat in de Wilhelminakerk tijdens Bussum Cultureel afgelopen september. Dat was een succes, maar er zijn nog altijd veel werken te koop.

Na die septemberverkoop werden de PlusBus Naarden-Bussum, Bij Bosshardt Het Trefpunt en de Poste de Santé in Gandigal elk met 200 euro verblijd. 

Dit keer is als goede doel het Bussums Geheugenhuis aan het lijstje toegevoegd. Bij Bosschardt Het Trefpunt is als liefdadigheidsdoel komen te vervallen. Zeker honderd werken zijn in de periode van 23 november tot en met 5 december te koop bij Versa Welzijn in wijkcentrum Uit-Wijk aan de Ceintuurbaan in Bussum. Versteege verheugt zich erop en vertelt: “Bij Versa hebben we brede expositiegangen met veel licht en ook nog de P-ruimte. Belangstellenden kunnen binnen lopen om naar de werken te kijken en te kopen.”

Charitykeuze

De Bussumse legt haar charitykeuze uit: “Met de PlusBus ga ik zelf vaak mee. Dan merk ik dat het voor een grote groep ouderen prachtig is om er met elkaar op uit te trekken. Met de Poste de Santé in Senegal steun ik de gezondheidszorg in een arm land. Daarnaast heb ik voor het Bussums Geheugenhuis gekozen, omdat met het ouder worden en toenemende vergeetachtigheid activiteiten om het geheugen te trainen zo noodzakelijk zijn en dat gebeurt bij Versa in een professionele omgeving waarbij ook veel gezelligheid met elkaar is.”

Marga Versteege schildert al veertig jaar. Haar olieverfschilderijen zijn kleurrijk, hebben een behoorlijke omvang en geven kleur aan de muur of omgeving waar ze hangen. Gedurende haar verblijf en reizen in het buitenland heeft ze veel schetsen en foto’s gemaakt. Deze vormen de basis van haar inspiratie om er schilderijen van te maken. “Ik hoop dat de prijs van de kunstwerken - variërend van 25 euro (50 x 50 cm) tot 100 euro (80 x 120 cm ) - gunstig is, waardoor veel mensen de mogelijkheid hebben originele kunst/ kleur aan de muur te krijgen. Leuk om in de decembermaand een schilderij cadeau te doen!”

We spraken eerder uitgebreid met Marga. Lees dat interview hieronder:

Uit de krant