Afbeelding

Honkballers HCAW weten weer te stunten

Algemeen

BUSSUM - Weer een stunt voor de honkballers van HCAW. De jonge Bussumse ploeg won afgelopen zondag knap met 6-2 van L&D Amsterdam Pirates, één van de topploegen van het land. Ook zaterdag leek het de goede kant op te gaan voor de Bussumers, maar toen waren de Amsterdammers met 3-2 toch net te sterk. Donderdag kon de runner-up wel zonder problemen de punten van HCAW afpakken: 7-1.

Donderdag had HCAW nog wel wat problemen met de Amsterdammers. De nummer twee van de hoofdklasse kon de derde slagbeurt een voorsprong van 3-0 pakken. Met Jesus Latte kon HCAW nog wel wat terugdoen, maar de tegenstoot bleef beperkt. De Amsterdammers konden vervolgens zonder al te veel problemen de zege pakken door nog eens 4 punten te scoren.

Zaterdag was het duel tussen de Amsterdammers en Bussumers tot het slot toe spannend. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd en vooral HCAW speelde erg sterk. Tot en met de negende beurt stond er een 2-2 op het scorebord. De Amsterdammers konden toen het derde punt scoren, HCAW vergat dat te doen en moest genoegen nemen met een nederlaag. Toch had de ploeg wel een goed duel achter de rug en was er het besef dat er zeker gestunt kon worden tegen de doorgaans veel sterkere tegenstander. Die stunt kwam zondag. De toeschouwers op het Bussumse sportcomplex werden door HCAW vermaakt. De Amsterdammers kwamen dan wel op voorsprong, maar HCAW gaf meteen tegengas. Nog de eerste slagbeurt werd de achterstand omgebogen in een 4-1 voorsprong. De Bussumers konden de voorsprong tot het slot van het duel vasthouden. De Amsterdammers probeerden wel, maar konden geen revanche nemen. De Bussumers konden het puntentotaal nog ophogen tot zes en de Amsterdammers zo knap aan de kant zetten.

Uit de krant