Afbeelding
Foto: PR

Dag van de Mantelzorg vrolijk gevierd in Gooise Meren

Algemeen

GOOISE MEREN - De landelijke Dag van de Mantelzorg is vorige week vrolijk gevierd in Gooise Meren. Mensen die intensief zorgen voor een ander zijn in het zonnetje gezet. De organisatie was in handen van Versa Welzijn. 

Mantelzorgers uit elke kern konden elkaar ontmoeten op locaties dichtbij hun eigen huis. Ze werden ontvangen in de Kazerne (Muiden), De Plataan (Naarden) en in de Verlosserkerk in Bussum. Mantelzorgers kregen een heerlijke High Tea aangeboden met veel verse zelfgemaakte lekkernijen en werden daarbij toegezongen door Edward Val, een troubadour die gespecialiseerd is in het zingen van complimenteuze liedjes. “Dat hebben mensen die altijd klaar staan voor een ander wel verdiend”, laat een woordvoerder van Versa Welzijn weten.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: PR

’s Avonds was er een vrolijk optreden van De Pauwergirls die een feestelijk muzikaal programma brachten in de Witte Kerk in Naarden. Anita Keita, directeur-bestuurder van Versa Welzijn sprak haar waardering uit voor alle mantelzorgers van Gooise Meren. Na afloop was er alle ruimte voor een hapje en een drankje. Middels QR-controle en ruime opzet werd natuurlijk rekening gehouden met veilige afstand en hygiëne. Alle mantelzorgers gingen naar huis met een cadeautasje met daarin onder andere het spel Bordje Vol, een spel dat de mantelzorger inzicht geeft in het eigen takenpakket.

Ook in 2022 organiseert Versa Welzijn workshops ‘Bordje Vol’ voor mantelzorgers uit Gooise Meren om de mantelzorg voor hun naaste zo goed mogelijk te plannen en zo lang mogelijk vol te houden. Heeft u belangstelling hiervoor? U kunt u opgeven bij Ellis Vleugels sociaal werk Bussum (evleugels@versawelzijn.nl).

Afbeelding

Uit de krant