Afbeelding
Foto: PR

Repair Café Bussum gaat zaterdag weer open

Algemeen

BUSSUM - Na een periode van ruim anderhalf jaar opent het Repair Café Bussum eindelijk weer de deuren. De lang verwachte eerste openstelling van dit jaar is zaterdagochtend 13 november. 

Bezoekers zijn vanaf 10.00 uur welkom met hun defecte huishoudelijke apparatuur, meubilair, speelgoed of kleding. Tot 12.00 uur worden nieuwe reparaties toegelaten, zo kunnen de reparateurs rustig iedereen van dienst zijn totdat om 13.00 uur de deuren weer sluiten. 

Sociale contacten

Als vanouds is de bijeenkomst in het Denksportcentrum aan de Nieuwe Englaan 6 in Bussum. “We hebben er lang op moeten wachten. Zowel onze vrijwilligers als onze bezoekers hebbende reparatiebijeenkomsten gemist. Het is veel meer dan alleen maar repareren, ook de sociale contacten zijn van grote waarde”, aldus de organisatie. “Het afgelopen jaar is er wel veel gerepareerd door vrijwilligers thuis via online aanmelding, maar helemaal hetzelfde was dat natuurlijk niet.”

De organisatie weet dat veel vaste klanten hebben gewacht op dit fysieke moment. “Toch willen we drukte vermijden. Gezien de gemiddelde leeftijd van onze eigen vrijwilligers en onze bezoekers gaan we voor zekerheid.” Dit betekent dat de organisatie aan de deur controleert op een vaccinatie- of testbewijs. Ook worden er minder bezoekers binnen gelaten als de ruimte te vol loopt. Bij grote toeloop van bezoekers zal gevraagd worden om het bezoek uit te stellen tot een volgende bijeenkomst (iedere tweede zaterdag van de maand). Een mondkapje dragen is niet verplicht, maar wordt aanbevolen.

Meer informatie over het Repair Café en actuele wijzigingen over de openstelling zijn te vindenop facebook.com/repaircafebussum of op de website www.repaircafebussum.nl.  

Uit de krant