Afbeelding

Achtervolging autodief eindigt door een spijkermat op de snelweg

Algemeen

BUSSUM – De politie heeft dinsdagavond een autodief kunnen aanhouden door een spijkermat op de A1 bij Bussum te leggen. Hiermee kwam een eind aan een wilde achtervolging over de snelweg.

De auto werd zondagochtend gestolen uit Bunnik. De dief had de sleutels bij een woninginbraak meegenomen en was weggereden. Dinsdagavond kwam de politie de auto op het spoor toen de Automatische Nummerplaatherkenning de wagen op de A28 bij Zwolle signaleerde. De achtervolging werd bij Harderwijk ingezet. De verdachte scheurde met 170 km/uur en zonder verlichting over de snelweg. Bij knooppunt Hoevelaken reed de verdachte de A1 op richting Amsterdam. De politieauto kwam naast de gestolen auto te rijden, maar werd hierbij diverse malen geramd. De politieauto begon te tollen en kwam tot stilstand tegen de vangrail.  

De gestolen auto reed verder, waarop de politie besloot een spijkermat op de snelweg te leggen bij Bussum. De auto reed er overheen en kreeg daardoor lekke banden. De verdachte ging vervolgens de snelweg af en parkeerde bij het Bastion Hotel Naarden. Daar stapte hij de auto uit en probeerde te ontsnappen aan de politie. Agenten waren hem echter te snel af en konden de 43-jarige man uit Leersum aanhouden en naar het politiebureau brengen. Bij de crash liep een agent rugklachten op. 

Uit de krant