Brigitta Boonacker van de BOV
Brigitta Boonacker van de BOV

'Ondernemers moet je niet betuttelen en beteugelen'

Algemeen

BUSSUM - Secretaris Brigitta Boonacker van de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) vindt dat je ondernemers niet moet betuttelen en beteugelen. Vandaag deelt zij haar visie op ondernemen in Bussum in het BussumsNieuws.

Hoe vind je het ondernemersklimaat in Bussum?
"Het is hard werken deze tijd. Ik heb geen cijfers paraat, maar we horen genoeg over faillissementen om ons heen. Dat is in- en intriest, maar niet een typisch Bussums probleem. Eerder een landelijk, zelfs Europees probleem. Wat betreft de komst van nieuwe winkels vind ik dat je ondernemersinstinct nooit moet beteugelen. Kleinere Bussumse ondernemers zouden wat betreft hun prijzen niet moeten willen concurreren met een Xenos of Action. Dat is gewoon niet mogelijk. De uitdaging is om je anders te profileren. We willen meer mensen naar Bussum trekken, dus de komst van nieuwe ondernemers vinden wij een goede zaak. Vooruitdenken en meegaan met je tijd is ook iets wat wij van harte steunen."

Hoe bedoel je?
"Kijk waar je eigen kracht zit. Het blijkt dat toch nog genoeg ondernemers hun hoofd boven water kunnen houden. Ook adviseer ik iedereen om goed gebruik te maken van internet. De trend is tegenwoordig het nieuwe winkelen. De winkels zijn iets kleiner en daarnaast hebben ze handel via internet. Hou niet zo vast aan die winkel. Mensen willen tegenwoordig ook via het web winkelen en dat is prima. De waarde van de winkel blijft, terwijl je daarnaast ook een andere tak hebt om innovatief en levensvatbaar te blijven. Niets doen is uit den boze, want de wereld om ons heen blijft veranderen."

Lees het hele verhaal in BussumsNieuws van 31 juli.

Uit de krant