Afbeelding
Foto: PR

Gooise Meren Beweegt: ‘Kom ook bewegen bij een buurtsporthuis om de hoek’

Sport

GOOISE MEREN - Drie buurtsporthuizen in de gemeente Gooise Meren zetten sinds dit najaar hun verenigingshek open voor inwoners. Een in Bussum, bij voetbalclub BFC, de tweede in Muiderberg bij MHC en de derde in Naarden bij NVC. Een mooie samenwerking tussen de vereniging en Gooise Meren Beweegt om de velden in de ochtend te benutten voor buurtbewoners. 

Inwoners die graag buiten op eigen niveau aan hun algehele conditie willen werken, zijn van harte welkom op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend. Tijdens het bewegingsuur wordt gewerkt aan conditie, kracht, balans en coördinatie. Elkaar ontmoeten en bijpraten onderling is zeer belangrijk. Na het beweegmoment is er altijd gelegenheid voor koffie of thee, een praatje en gezelligheid.

Het is geen competitie maar deelnemers kunnen wel de gezelligheid van een club ervaren. De buurtsportcoach zet bewegen graag in als middel om mensen weer te verbinden of om mensen te laten ontdekken dat het leuk en gezellig kan zijn met elkaar te bewegen, elkaar te stimuleren en te werken aan gezondheidswinst. Deelname kost 4 euro per keer; er is een 12-strippenkaart te koop bij de buurtsportcoach en bij de receptie van Sportaccommodatie De Zandzee en De Lunet.

Aanmelden

Aanmelden bij de buurtsportcoach: Joost, telefoon 06-247325186 (buurtsporthuis BFC, Bussum elke dinsdag 10.00 tot 11.00 uur), Olga, telefoon 06-20900565 (buurtsporthuis MHC, Muiderberg elke woensdag 10.00 tot 11.00 uur) en Jeffrey, telefoon  06-26164319 (buurtsporthuis NVC, Naarden elke donderdag 10.30 tot 11.30 uur). Meer informatie: www.gooisemerenbeweegt.nl.

Gooise Meren Beweegt bestaat uit sportverenigingsondersteuners, buurtsportcoaches en een Jongeren op Gezond Gewicht-regisseur. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl. Het team van Gooise Meren Beweegt is onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.

Uit de krant