Werper Sedley Karel in actie
Werper Sedley Karel in actie Foto: Alfred Cop Fotografie

HCAW verslaat landskampioen

Algemeen

BUSSUM - De honkballers van Mr.Cocker HCAW hebben dit weekeinde opnieuw voor een stunt gezorgd. Nadat vlak voor de zomerstop koploper DOOR Neptunus al werd verslagen waren de Bussumers zaterdag te sterk voor landskampioen Corendon Kinheim. Voor eigen publiek wonnen de Bussumers met 2-1.

Ook donderdag kon de jonge Bussumse ploeg de hele wedstrijd in de buurt blijven van Corendon Kinheim. Toen was het echter de landskampioen die de punten pakte: 0-3. De serie van drie ontmoetingen tussen Corendon Kinheim en Mr.Cocker HCAW werd gisteren in Haarlem afgesloten met een ruime zege voor de Haarlemmers: 11-1 (acht innings). In de wedstrijd van donderdag kwam Corendon Kinheim in de tweede inning op voorsprong: 0-2. Lange tijd bleef het daarbij. In de zevende inning brachten de Haarlemmers de eindstand op 0-3.

Zaterdag schotelden beide ploegen het Bussumse publiek een waar pitchersduel voor. Voor Mr.Cocker HCAW stond de sterk werpende Ivan Granados zeven innings lang op de heuvel. Bij Corendon Kinheim was het Nick Veltkamp die de Bussumse slagploeg zes innings lang in bedwang hield. In de derde inning opende Corendon Kinheim de score: 0-1. Vijf innings later was het de beurt aan Mr.Cocker HCAW. Openingsslagman Jorin van Amstel, die zelf door een honkslag en een gestolen honk op het tweede kussen terecht was gekomen, werd binnengeslagen door Sergino Martis: 1-1. Even later was het diezelfde Martis die (op een wilde worp) voor het tweede Bussumse punt zorgde: 2-1.

Zondag begonnen de Bussumers wat stroef aan de laatste wedstrijd van het drieluik. In de derde inning stelde Corendon Kinheim direct de overwinning veilig: 7-0. De wedstrijd eindigde uiteindelijk na acht innings: 11-1.

Komend weekeinde kent de Hoofdklasse geen volledig programma. Waar vier van de acht ploegen helemaal vrij zijn komt Mr.Cocker HCAW eenmaal in actie. Aanstaande zaterdag staat een eerder afgelaste ontmoeting met DOOR Neptunus op het programma. Vanaf 14.00 uur staan beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar.

Uit de krant