Afbeelding
Foto: Pixabay

Stichting Burgerzin schrapt kerstmarkt vanwege coronamaatregelen

Coronavirus

NAARDEN - De kerstmarkt, die Stichting Burgerzin in de Grote Kerk van Naarden op 11 december 2021 zou organiseren, gaat niet door.

Het komt door de nieuwe maatregelen die het kabinet afgelopen dinsdagavond afkondigde en die komende zaterdag ingaan. Begin oktober was de organisatie nog vol goede moed en hoopte ze nog dat de coronamaatregelen juist versoepeld zouden worden, maar nu het aantal besmettingen weer dagelijks toeneemt, hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge anders besloten.

Stefanie Korlaar, hoofdorganisator van het kerstmarktproject, baalt natuurlijk. Volgens haar zitten er zoveel haken en ogen aan deze maatregelen dat het voor een vrijwilligers organisatie bijna niet te doen is. “De verantwoordelijkheid is te groot”, zegt. De vrijwilligersclub heeft er ondertussen heel wat uren ingestoken, maar jammergenoeg voor niets. “Het spijt ons, maar het is echt niet te realiseren. We hebben iedereen persoonlijk afgezegd en hopen dat de omstandigheden volgend jaar beter zijn.”

Uit de krant