Afbeelding
Foto: Endeloos/Muiderslot

Muiderslot omgetoverd tot het Kasteel van Sinterklaas

Algemeen

MUIDEN - Het is bijna zover! De pepernoten liggen in de winkel en Sinterklaas komt bijna weer aan in Nederland. Ook dit jaar logeert hij in zijn eigen kasteel: het Muiderslot, vlakbij Amsterdam. Hij nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november (20/21 en 27/28 november) en het eerste weekend van december (4/5 dececember).

De poorten staan open tussen 10.00 en 17.00 uur en er is van alles te beleven. Wel vooraf even kaartjes reserveren!
Ook is het Kasteel van Sinterklaas van 23 november tot en met 3 december open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Dan wel zonder sint, pieten en paard. Reserveren voor doordeweekse dagen is niet nodig. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij de entree een coronatoegangsbewijs tonen.

Sint activiteiten
De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door geeft de goedheiligman alle kinderen graag de kans om even langs te komen op het Muiderslot. De sinterklaasliedjes klinken en ondertussen staan de schimmel en de circuspieten op het slotplein. Binnen kunnen kinderen hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer én de slaapkamer van sint, swingen in de Pietendisco of lekker knutselen. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen maken voor de goedheiligman en meehelpen met het schrijven van gedichten.

Voorpret 
De voorpret kan thuis al beginnen. Download nu via muiderslot.nl een kleurplaat of een schoen-bouwplaat. Kleur, plak, verf, borduur of kras er thuis op los. Zet dan je mooiste zelfgemaakte schoentje bij de open haard of lever je kleurplaat in tijdens je bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas. Wat zal sint daar blij mee zijn!

Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Op alle dagen is het Muiderslot geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de weekenden geldt een toeslag op de reguliere entreeprijzen. Op de website staat ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route. Sinds zaterdag geldt voor een bezoek aan het Muiderslot het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar: een geldige QR-code, een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag die niet ouder is dan 24 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu gisteren
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief