Afbeelding
Foto: Enter Media

Burgemeester sluit bedrijfspand aan Laarderweg

Algemeen

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde heeft een bedrijfspand aan de Laarderweg in Bussum voor zes maanden gesloten. Dit in verband met de vondst van een grote hennepkwekerij in de kelder van het pand. 

Het pand mag van 2 november 2021 tot 2 mei 2022 op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar. De politie trof tijdens een controle op 15 oktober j.l. een professionele hennepkwekerij aan met 499 hennepplanten. 

Geruime tijd

Uit de rapportage van de politie blijkt dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden in deze hennepkwekerij. Het is aannemelijk dat het pand al geruime tijd gebruikt wordt voor de beroeps-/bedrijfsmatige teelt van hennepplanten. De situatie was zeer gevaarlijk. Zowel door de illegale stroomaansluiting die brandgevaar met zich meebrengt, als door de ondermijnende en ontwrichtende effecten van de teelt en handel van de hennep zelf, staat in een persbericht dat de gemeente Gooise Meren zojuist naar buiten heeft gebracht.

‘Met de sluiting wil de burgemeester een duidelijk en sterk signaal afgeven. De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd. De termijn van zes maanden zorgt ervoor dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving wordt hersteld. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van het pand’, gaat het bericht verder. De gemeente waarschuwt inwoners regelmatig voor de gevaren van hennepteelt. Door het illegaal aftappen van stroom is er brand- en ontploffingsgevaar. Er is gevaar voor de gezondheid door het gebruik van bestrijdingsmiddelen in automatische sproei-installaties, bijvoorbeeld door legionella. En er kan schade aan de woning ontstaan door bijvoorbeeld schimmelvorming of aanpassingen in de bouwconstructie. 

Melden

Mensen die een huis of bedrijfsruimte verhuren doen er goed aan om een potentiële huurder goed te checken. Als het pand door een huurder wordt gebruikt voor hennepteelt, dan kan de verhuurder verantwoordelijk worden gesteld, ook als hij nergens vanaf weet. Heeft u vermoedens over een bepaalde woning of een bedrijfspand? Meld deze dan bij de gemeente of de politie. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Schriftelijk kan ook via  www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Uit de krant