Raadslid Henny Timmerman.
Raadslid Henny Timmerman. Foto: Gemeente Gooise Meren

VVD koers op behoud erfgoed in omgevingsvisie

Politiek

GOOISE MEREN - Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet per 1 juli 2022 is het aan gemeenten een Omgevingsvisie op te stellen. Het college heeft daartoe een uitgangspuntennota voorgelegd om de gemeenteraad in de gelegenheid te stellen kaders en richting aan te geven.

Het raamwerk ‘Koers en Keuzes’ voorziet daarin en markeert wat de VVD betreft een aantal belangrijke uitgangspunten. Allereerst benadrukt het raamwerk het belang om het goede te behouden en te beschermen: gedoeld wordt op cultuurhistorische waarde in monumenten, beschermde dorpsgezichten en in de natuur. “Het belang daarvan kan niet genoeg worden benadrukt. In het verleden zijn al genoeg waardevolle gebouwen verdwenen”, aldus VVD-woordvoerder Henny Timmerman. 

Een tweede uitgangspunt is het streven om ruimte te bieden aan woon-werk combinaties in wijken en kernen. Wat de VVD betreft komt dat de leefbaarheid ten goede met vitale wijken waar wat gebeurt, het vermindert het aantal verkeersbewegingen en de veiligheid terwijl ook het klimaat en milieu erbij gebaat zijn als wonen en werken dichter bij elkaar zijn. Timmerman: “Het past ook in de trend waar flexibel- en thuiswerken aan populariteit wint.” De VVD-fractie is van mening dat het raamwerk een mooie aanzet geeft tot een constructieve discussie over de gewenste ruimtelijke inrichting van de gemeente Gooise Meren voor de toekomst. 

Uit de krant