Uit ‘Ballad of a White Cow’.
Uit ‘Ballad of a White Cow’. Foto: PR

IJzersterk en meeslepend Iraans drama én The Doors-documentaire in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - De crew van Filmhuis Bussum vraagt extra aandacht voor de film ‘Ballad of a White Cow’, een ijzersterk en meeslepend Iraans drama waar filmsneakers al erg van onder de indruk waren.

Het verhaal: De Iraanse overheid erkent dat Mina’s man ten onrechte is geëxecuteerd en biedt haar uitzicht op financiële compensatie. Mina bindt echter in het belang van zichzelf, maar vooral van haar dove dochtertje, een slepende strijd aan met het Iraanse rechtssysteem, waarin ‘Allahs wil’ het excuus voor talloze misstanden is.

(Tekst loopt verder onder de foto)


The Doors. - Foto: PR

Filmhuis Bussum vertoont ook The Doors: Live at the Bowl ‘68 Special Edition, het beste live-concert van The Doors dat ooit op film is vastgelegd. Het legendarische optreden in de Hollywood Bowl is gerestaureerd en aangevuld met nieuw materiaal, waaronder gesprekken met bandleden en manager Jeff Jampol. De eerste twee voorstellingen (op 4 en 7 november) waren al snel uitverkocht. Daarom is een extra voorstelling op 10 november toegevoegd.

De documentaire wordt vertoond ter ere van het 50ste jubileum van L.A. WOMAN (1971), het laatste studioalbum van The Doors. Nauwkeurig gerestaureerd en opnieuw gemixt en gemasterd door de oorspronkelijke geluidstechnicus van de band, bevat de film het gehele concert, inclusief ‘Hello, I Love You’, ‘The WASP (Texas Radio and the Big Beat)’, ‘Light My Fire’ en ‘The End’. Bandlid Robby Krieger over de gerestaureerde versie: “De magie die is verricht om de beeld- en geluidskwaliteit van deze show te optimaliseren zal iedereen het gevoel geven alsof ze op de eerste rij in de Hollywood Bowl zitten.” Wat wil je als muziekliefhebber nog meer? 

Voor tijden, kaartverkoop, het complete filmaanbod informatie over het coronatoegangsbewijs en overige bijzonderheden zie www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant