Afbeelding
Foto: De Groene Afslag

Recycle sintavond bij De Groene Afslag

Natuur en Milieu

REGIO - De geur van pepernoten hangt al in de lucht en de aankomst van de sint staat voor de deur. Een leuke en spannende periode voor kinderen, maar voor veel ouders levert dat ook stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. 

Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te kopen? Daarom organiseren De Groene Afslag en FamFam, de lokale marktplaats voor kinderspullen, samen een Recycle Sint op donderdag 18 november van 19.00 tot 21.00 uur. 

“Het is de missie van FamFam om zo veel mogelijk kinderspullen een tweede leven te geven, de Recycle Sint sluit daar perfect bij aan”, vertelt de Bussumse Sabine Ottervanger van FamFam. Het platform is dit jaar klein gestart en inmiddels kunnen alle (groot)ouders uit ’t Gooi kinderspullen uitwisselen in de buurt. Er wordt een enorme piek verwacht rondom de feestdagen. “Tweedehands cadeautjes zijn dé manier om het sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.”

Speelgoedberg verkleinen

Ook De Groene Afslag vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. “Waarom zou je elk jaar nieuw speelgoed kopen als je ook kan ruilen? En je kan meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Twee jaar geleden was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst”, aldus Shirley Kuijpers van De Groene Afslag. Recycle Sint laat zien dat het niet alleen een groen initiatief is, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en - niet onbelangrijk - goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt bij De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 117 in Laren vindt plaats op donderdag  18 november 2021 van 19.00 tot 21.00 uur. Ouders kunnen (maximaal één shopper) goed, compleet en schoon speelgoed inleveren tussen 19.00  en 19.45 uur. Voor elk ingeleverd item krijgen zij waardebonnen die vanaf 20.00 uur weer kunnen worden ingeleverd voor ‘nieuw’ speelgoed. De toegang is gratis, maar wel graag hier aanmelden.

Speelgoed dat overblijft wordt gedoneerd aan de Voedselbank en na 18 november kunnen (groot)ouders tweedehands sintcadeautjes kopen en verkopen via FamFam.nl.

Uit de krant