Afbeelding
Foto: Rogier Bos

Willem de Zwijger College en Vitusmavo fuseren tot Montessori College Gooise Meren

Algemeen

BUSSUM - De gemeenschappelijk medezeggenschapsraad (GMR) van de drie SIVOG-scholen - het Willem de Zwijger College, de Vitusmavo en het Vituscollege - heeft ingestemd met de voorgenomen fusie van het Willem de Zwijger College en de Vitusmavo, inclusief de invoering van het Montessori-concept voor nieuwe leerlingen. 

Daarmee is de weg vrij voor de start per 1 augustus 2022 van de nieuwe fusieschool met drie stromen: de Willem de Zwijger-stroom, de Vitusmavo-stroom en de Montessori-stroom (het Montessori Lyceum Gooise Meren).

De fusieschool wordt een ondernemende, brede school (mavo tot en met gymnasium) met drie inhoudelijke accenten: digitale technologie, cultuur en duurzaamheid. Deze accenten worden in de vorm van een ‘plus’-aanbod aangeboden aan alle leerlingen.

De fusieschool wordt een waardevolle toevoeging aan het bestaande onderwijsaanbod in Gooise Meren en de omliggende gemeenten. Vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen zich inschrijven voor het eerste jaar van de het Montessori Lyceum Gooise Meren.

Uit de krant