Jorrit Eijbersen tekende vanmiddag het contract.
Jorrit Eijbersen tekende vanmiddag het contract. Foto: PR

Wethouder Jorrit Eijbersen voorgedragen als burgemeester van Hellendoorn

Politiek

GOOISE MEREN - Wethouder Jorrit Eijbersen (46) vertrekt uit Gooise Meren. Hij is gisteravond door de gemeenteraad voorgedragen als burgemeester van de gemeente Hellendoorn. Hiermee gaat zijn grote droom in vervulling. Eijbersen volgt Anneke Raven op die in december met pensioen gaat. 

De aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die bereidt het Koninklijk Besluit voor waarbij de nieuwe burgemeester wordt benoemd. In de raadsvergadering op 20 december aanstaande wordt Eijbersen naar verwachting beëdigd door de commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema.

Jorrit Eijbersen is sinds 2019 wethouder van de gemeente Gooise Meren met als portefeuille onder meer ruimtelijke ordening & omgevingswet, vastgoed, havens, grondbeleid, vergunningen & handhaving. Daarvoor was hij van 2010 tot 2019 wethouder in de gemeente Bunnik en tevens eerste locoburgemeester. Eerder heeft hij een eigen bedrijf gehad. Eijbersen woont in Bunnik, samen met partner en drie kinderen, en is lid van de VVD.

Daadkrachtige verbinder

De gemeenteraad beschrijft Eijbersen als 'een daadkrachtige verbinder en koersvaste bestuurder die begrijpt wat leeft bij inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers' en als 'een betrokken bestuurder die van nature gezaghebbend is en enthousiasme uitstraalt'. Verder wordt hij gezien als iemand die kansen ziet, snel kan schakelen en voor de gemeente altijd op zoek is naar het optimale resultaat. De raad vindt dat met Eijbersen de beste burgemeester voor Hellendoorn is gevonden: 'een stevige en betrokken voorzitter voor raad en college, een warme en hartelijke burgervader en enthousiast en ondernemend boegbeeld van onze gemeente naar buiten'.

Jorrit Jan Eijbersen volgt Anneke Raven op, die eind dit jaar met pensioen gaat. Anneke Raven stopt formeel op 14 december 2021 als burgemeester van Hellendoorn, na een ambtsperiode van ruim tien jaar. De vergadering waarin de voordracht bekend werd gemaakt is live uitgezonden.

Uit de krant