Afbeelding
Foto: PR

STAD Gooi project: ‘Geen Gezeik’; de campagne tegen online haatcomments!

Algemeen

GOOISE MEREN - Sociale media. Je komt er tegenwoordig niet meer onderuit. Iedereen heeft het en is er zeker een aantal keer per dag op te vinden. Over het algemeen is sociale media een platform waar veel vakantiekiekjes op gepost worden en waar iedereen zijn beste leven leeft. 

Toch kleeft er ook een heel groot nadeel aan sociale media. Er wordt namelijk veel op gepest. Er worden onderlinge groepen aangemaakt om heftige discussies te voeren en om te haten op bepaalde onderwerpen of mensen. Lisa van Eeden, Yfke Lamme, Joey van der Stroom en Bloeme Verbeten: de stagiaires van STAD Gooi willen hier iets aan gaan doen!

Filmavond

Geen Gezeik gaat bestaan uit een campagne voor jongeren die ze middels een film willen bereiken. In de film komen ouderen (opa’s en oma’s) in beeld die verschillende negatieve comments van sociale media gaan voorlezen. Vervolgens zal de oudere op een humorvolle manier op de comment reageren: wat had de hater eigenlijk beter kunnen zeggen? De film ‘Geen gezeik’ wordt getoond op dinsdag 9 november in de Bibliotheek Gooi en meer in Bussum. “Voor deze speciale avond nodigen wij vrienden, familie en jongeren uit het Gooi uit”, aldus de stagiaires. De filmavond begint om 19.00 uur met een inloop. Vanaf 19.10 uur begint de twintig minuten durende film ‘Geen gezeik’. Na afloop komt er een mogelijkheid om vragen te stellen aan de stagiaires van STAD Gooi naar aanleiding van de film. “We sluiten de avond af met een inspirerende spreker die meer gaat vertellen over haat op sociale media.” De toegang is gratis.

De stagiairs denken dat Geen Gezeik een positieve invloed gaat hebben op de negativiteit van sociale media. Mensen moeten bewust nadenken voordat ze iets online posten. Commentaar kan namelijk ook onnodig kwetsend zijn. De film krijgt een positieve twist waardoor mensen aangespoord worden om meer na te gaan denken. Wat kan je wel en niet zeggen op sociale media? En houd jij hier rekening mee? Meer weten? Instagram: @stadgooi. E-mail: Redactie@stad-gooi.nl.

Uit de krant