Afbeelding
Foto: Enter Media

Ons Extra-magazine is weer verschenen

Algemeen

BUSSUM - Extra bestaat deze maand alweer één jaar! In een van de dagelijkse nieuwsbrieven schreven we al aan onze leden dat we zó blij zijn dat zij vertrouwen in ons hebben gesteld en lid zijn geworden! Zij krijgen als lid dagelijks veel meer artikelen - ook qua inhoud - onder ogen dan inwoners van Gooise Meren die hiertoe (nog) niet hebben besloten. Bovendien valt maandelijks Extra, ons fullcolourmagazine, bij hen op de mat.

Waarom hebben we Extra geïntroduceerd? Om door te kunnen gaan met het schrijven van nieuws over en in Gooise Meren, gratis en tegen betaling (Extra). Tijdens onze aanwezigheid op Bussum Cultureel - vorige maand - waar wij onze Extra-tak hebben gepromoot, is gebleken dat lang niet iedereen bekend is met Extra en daardoor ons magazine ook niet kent. Bezoekers van de markt waren zeer positief verrast over dit hoogstaande fullcolourblad waar de lezer altijd de Zaterdagportretten in terugleest. We hebben er honderden weggegeven!

Portretten

In ons nieuwe nummer kunt u onder meer kennismaken met Ellen Snoep. Zij nam in 2019 het stokje over van Marlo Reeders als directeur van de Grote Kerk in Naarden. Ze heeft haar handen vol aan de zorg voor het imposante gebouw, maar is tegelijkertijd vol liefde over het kunnen behouden van bijzonder erfgoed in Nederland. Ook hebben we uitgebreid gesproken met tutti-violist Sarah Koch. Muziek is de rode draad in haar leven. Eenmaal terug vanuit de kibboets in Israël, het land waar haar vader is opgegroeid, besloot ze naar het conservatorium te gaan en terwijl ze nog studeerde veroverde ze een fulltimebaan bij het Metropole Orkest.

En nu de bioscopen weer open zijn, volgen filmpremières elkaar in rap tempo op. Een periode die ook voor producent Paul Voorthuysen (59) lastig was, al was de lancering van Mees Kees 5 in november 2019 precies op het juiste moment. De meeste mensen kennen Rolien Bekkema waarschijnlijk als fractievoorzitter van de PvdA Gooise Meren. Haar wiegje stond in de provincie Groningen. Eenmaal in de grote stad vierde ze het leven en kwam de studie op een tweede plaats. Toen die missie dus niet slaagde, kwam ze weer even terug onder de veilige vleugels van pa en ma.

Best of...

In hetzelfde magazine staat ook nog een flink aantal artikelen, een soort van best of... Bijvoorbeeld over Ayana (14). Zij heeft eind vorige maand het Junior Songfestival 2021 gewonnen met het liedje ‘Mata Sugu Aō Ne’. Ze mag later dit jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de grote Europese finale in Parijs. Of van Floor Jansen. Zij is bekend van de Ketting Kledingruil Naarden/Bussum/Hilversumse Meent en van kledingruilwinkel De Groene Stijl. Zij organiseerde eind vorige maand een groot en overdekt event bij De Groene Afslag in Laren als afsluiting van de landelijke ‘sustainable fashionweek’: Catwalk De Groene Stijl. Kortom, veel om naar uit te kijken!

Wilt u het Extra-magazine ook in handen krijgen? Word lid en ontvang het dan automatisch, of koop een los exemplaar bij Boekhandel Los (Bussum), Bruna Liebe (Bussum), Ruijsdael Op ‘t Hoekje (Naarden), Super Speciaal (Naarden) en supermarkt Spar van den Bosch (Muiderberg).

Uit de krant