Afbeelding
Foto: HvBNM

Nieuw en opgefrist logo voor Hart voor BNM; GDP kiest voor vertrouwd

Politiek

GOOISE MEREN - In aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar heeft Hart voor BNM haar logo opgefrist. Fractievoorzitter Marieke le Noble: “Het belangrijkste onderdeel - het groene hart dat niet alleen de groene karakters van onze kernen representeert, maar ook onze inwoners als hart van onze gemeente - blijft natuurlijk centraal staan.”

“Maar om dit kernonderdeel nog meer te benadrukken hebben we ook het woord ‘hart’ sterker naar voren laten komen”, gaat Le Noble verder. “Het groene hart zelf is strakker vormgegeven zodat dit, ook als het klein is, goed herkenbaar blijft. Daarnaast hebben we, naast ons vertrouwde groen, de kleur blauw als één van onze kernkleuren toegevoegd. Deze kleurencombinatie weerspiegelt het water en het groen die onze gemeente zo mooi maken. Ons nieuwe logo heeft daarnaast een meer figuurlijke betekenis. Met de blauwe rand ‘omarmen’ wij het hart en daarmee de inwoners van Gooise Meren. We denken dan ook dat dit opgefriste logo een goede weerspiegeling is van waar wij als partij voor staan en wat we willen zijn: positief, met oog voor lokale belangen en met het hart op de goede plek.”

Vertrouwd

Goois Democratisch Platform (GDP) kiest daarentegen voor vertrouwd, want: “Waar sommige andere politieke partijen zich genoodzaakt zien om hun beeldmerk naar de verkiezingen toe ineens te moeten veranderen, heeft Goois Democratisch Platform besloten haar logo ongewijzigd te laten”, aldus GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt. “Bij ons geen poppenkast. Net als in de afgelopen raadsperiode zullen wij de komende jaren actief opkomen voor de belangen van de inwoners van Gooise Meren. Want het kan en het móet anders. Wij zijn er voor en door de inwoners en dat straalt ons logo nu al in voldoende mate uit. Niet voor niets blijft het credo van de partij daarom: Luisteren. Denken. Doen.”

Uit de krant