Afbeelding
Foto: PR

Gratis compost voor inwoners van Gooise Meren

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Den Ouden Organic organiseert zaterdag 6 november een compostactie voor inwoners (alleen particulieren, dus geen bedrijven!) van de gemeente Gooise Meren. Legitimatie meenemen!

Inwoners kunnen tussen 8.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen en/of zich laten informeren over producten en productieprocessen bij de Den Ouden-groenlocatie aan de Naarderstraatweg 6 in Muiderberg. Kom op tijd, want op=op.

Inwoners van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg mogen per huishouden één kuub meenemen. Een kraanwagen en laadschop kunnen de aanhanger beladen. Voor het vullen van zakken, emmers of cementkuipen dienen de mensen zelf een schop mee te nemen.

Het gaat om schone groencompost, dat gemaakt is van plantsoenafval en ingezameld is via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. “Honderd procent circulair”, verzekert het compostbedrijf. “De compost is bemonsterd en geanalyseerd en dient als bodemverbeteraar. De te gebruiken hoeveelheid is 100 tot 200 liter per 10 vierkante meter. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar.” De compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij de oude grond wordt vermengd met 25 procent compost. “Gebruik de compost nooit puur, want dat is minder goed voor de plantenwortels. Doormengen met scherp zand is ook mogelijk.”

Rondleiding

Wie het leuk vindt, kan ook een rondleiding van ongeveer dertig minuten krijgen. Kort en bondig wordt informatie gegeven over producten en productieprocessen. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via p.bakker@denoudengroep.com. Opgeven kan tot en met 4 november. Vermeld daarbij naam, woonplaats en een voorkeurstijd tussen 9.00 en 13.00 uur. Ook kunt u alvast uw vragen doorgeven. Vanaf 11.00 uur is er gratis koffie of thee en een broodje.

Uit de krant