Afbeelding

Parkeernota wordt eerst nog verder onderzocht

Algemeen

BUSSUM - Vanwege zorgen van buurtbewoners en andere zaken wordt de parkeernota van de gemeente eerst nog verder onderzocht voordat de gemeenteraad er goedkeuring aan geeft. De parkeernota stond donderdag al op de agenda van de gemeenteraad, maar toen waren er nog veel vragen. 

Veel raadsleden stonden achter het plan om het parkeren in Bussum aan te pakken, maar er waren onder andere nog veel vragen over hoe de gemeente denkt het parkeren straks te gaan reguleren. Ook waren er vraagtekens over de parkeertarieven. Zo vond de VVD het vreemd dat de bedragen werden opgehoogd voor onder andere de garages, ondanks dat de parkeergarages veel lege plekken hebben. De raadsleden vroegen het college de plannen verder concreet te maken en nog even te wachten met het doorvoeren ervan.

De gemeenteraad gaat nog eens gesprekken aanknopen met bewoners. Er waren de afgelopen week al veel bezwaren van buurtbewoners over de parkeerplannen. Veel van hen verwachten een parkeerprobleem. Enkele bewoners waren daarom donderdag ook naar de gemeenteraadsvergadering gekomen. 

Uit de krant