Afbeelding

Raad verwerpt komst tweede centrumplan, Hart voor Bussum gaat verder

Algemeen

BUSSUM - De gemeenteraad heeft donderdag de vraag van D66, CDA en BussumsBloei om met een tweede plan voor het centrum te komen verworpen. Het plan vond geen weerklank van VVD, PvdA, GL en CU. Toch gaat de campagne van het platform Hart voor Bussum onverwoed door.

D66 vroeg de gemeenteraad eerst om met een tweede plan te komen om meer aan de door de gemeente opgestelde kernwaarden voor het plan te voldoen. Zo moet er volgens D66 meer groen en wonen komen en geen extra ondernemers. Toen dat werd afgekeurd vroegen de democraten te stoppen met het maken van de centrumplannen. Ook dat kreeg geen steun.

Wethouder Paul Barneveld (VVD) vroeg de mensen van Hart voor Bussum en het grote aantal bezoekers vooral het echte ontwerp voor het centrum af te wachten. Daar wordt volgens de wethouder nog aan gewerkt. De wethouder beloofde de vragen en bezwaren van betrokken burgers mee te nemen naar de tekentafel. Het centrumplan wordt pas na de zomer gepresenteerd, dan moet de gemeenteraad het goedkeuren. 

Hart voor Bussum reageerde donderdagavond gelaten en vertelde het resultaat van de gemeenteraad wel verwacht te hebben. De campagne van het platform, dat vanaf komende week een stichting wordt, gaat gewoon door. Morgen staat Hart voor Bussum op de streekmarkt van Tafel4 om campagne te voeren.  

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu gisteren
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief