Afbeelding

Raad verwerpt komst tweede centrumplan, Hart voor Bussum gaat verder

Algemeen

BUSSUM - De gemeenteraad heeft donderdag de vraag van D66, CDA en BussumsBloei om met een tweede plan voor het centrum te komen verworpen. Het plan vond geen weerklank van VVD, PvdA, GL en CU. Toch gaat de campagne van het platform Hart voor Bussum onverwoed door.

D66 vroeg de gemeenteraad eerst om met een tweede plan te komen om meer aan de door de gemeente opgestelde kernwaarden voor het plan te voldoen. Zo moet er volgens D66 meer groen en wonen komen en geen extra ondernemers. Toen dat werd afgekeurd vroegen de democraten te stoppen met het maken van de centrumplannen. Ook dat kreeg geen steun.

Wethouder Paul Barneveld (VVD) vroeg de mensen van Hart voor Bussum en het grote aantal bezoekers vooral het echte ontwerp voor het centrum af te wachten. Daar wordt volgens de wethouder nog aan gewerkt. De wethouder beloofde de vragen en bezwaren van betrokken burgers mee te nemen naar de tekentafel. Het centrumplan wordt pas na de zomer gepresenteerd, dan moet de gemeenteraad het goedkeuren. 

Hart voor Bussum reageerde donderdagavond gelaten en vertelde het resultaat van de gemeenteraad wel verwacht te hebben. De campagne van het platform, dat vanaf komende week een stichting wordt, gaat gewoon door. Morgen staat Hart voor Bussum op de streekmarkt van Tafel4 om campagne te voeren.  

Uit de krant