Afbeelding

Plannen Hart voor Bussum gepresenteerd

Algemeen

BUSSUM - Hart voor Bussum heeft maandagavond een schaduwontwerp voor de centrumplannen gepresenteerd. Voor een volle zaal werd een ontwerp gepresenteerd van hoe het volgens de groep van CDA, D66 en andere tegenstanders van de collegeplannen ook kan gaan met het centrum. 

Hart voor Bussum wil dat er in het centrum meer plek voor wonen komt en meer groen. In het plan van het college is meer plaats voor winkels, maar daar blijken veel Bussumers vandaag de dag sceptisch over. Hart voor Bussum zegt bij het alternatief terug te grijpen op de door de gemeente opgestelde kernwaarden van Bussum: een modern en groen dorp.

Maar, zo benadrukt de groep, het gaat slechts om een idee van hoe het wat hen betreft beter kan. "We hebben een goed plan gemaakt voor een compact centrum en meer plek voor groen en wonen, maar het plan kan wat ons betreft nog veranderen. Het gaat om een voorbeeld", vertelde Marieke Munneke Smeets (D66) maandag aan de bezoekers. "Het gaat er vooral om dat de gemeenteraad wat ons betreft komende oktober en november een keuze heeft tussen twee plannen. Deze twee plannen, het onze en dat van het college, kunnen dan getoetst worden aan de door de gemeente opgestelde kernwaarden."

Gemeenteraad
De gemeenteraad vergadert donderdag. Dan komt D66 met het voorstel waarin het college wordt gevraagd om ook nog met een alternatief te komen voor het huidige centrumplan. Dat plan moet, net zoals de aanzet van Hart voor Bussum, passen bij een groen tuindorp.

Uit de krant