HCAW tegen DOOR Neptunus op een foto van enkele weken geleden. Foto: Alfred Cop Fotografie.
HCAW tegen DOOR Neptunus op een foto van enkele weken geleden. Foto: Alfred Cop Fotografie.

HCAW stunt tegen koploper DOOR Neptunus

Algemeen

BUSSUM - Een ware stunt zaterdag voor Mr.Cocker HCAW. De honkballers van de Bussumse club waren te sterk voor de koploper: DOOR Neptunus werd op de Bussumse heuvel met 9-6 verslagen. Ook twee dagen daarvoor was HCAW sterk tegen de koploper en had het tot de laatste slag kansen. Toch was DOOR Neptunus toen nog met 2-4 net wat sterker. 

Donderdag bleven DOOR Neptunus en Mr.Cocker HCAW lang aan elkaar gewaagd. Er werd dan ook goed gespeeld door de twee ploegen. Waar Mr.Cocker HCAW vooral het eerste deel van het duel kansen had op meer kwamen de Bussumers niet verder dan 2-4.

Zaterdag opende DOOR Neptunus de eerste slagbeurt met een solo-homerun (0-1), daarna was het de beurt aan de Bussumse slagploeg. De Bussumers waren meteen op dreef en scoorden gedurende 3 slagbeurten acht punten. De eerste 3 achtereenvolgende honkslagen zorgden voor de voorsprong, een beurt later werd het puntentotaal opgehoogd tot zes en even later dus naar acht. Sergino Martis tekende, net als donderdagavond, voor het laatste Bussumse punt. DOOR Neptunus kon nog wel wat terugdoen. Nadat startend HCAW-werper Granados na een sterke pot van het veld werd gehaald, kon DOOR Neptunus nog een beetje terugkomen. De Rotterdamse koploper kon nog 5 punten scoren, maar een echte ommekeer bleef achterwege.

Uit de krant