Afbeelding

Gemeente pakt donkere oversteekplaatsen Ceintuurbaan aan

Algemeen

BUSSUM - De gemeente gaat de donkere oversteekplaatsen op de Ceintuurbaan aanpakken. Vanaf augustus worden er andere lampen opgehangen om de oversteekplaatsen 's nachts opvallender te maken voor autoverkeer. Dat gebeurt mede na klachten van buurtbewoners. 

De straat werd een jaar geleden helemaal gerenoveerd. Toen werden er onder andere duurzame LED-lantarens geplaatst, maar dat zorgde ervoor dat de enkele oversteekplaatsen 's nachts slechter waar te nemen waren dan voorheen. De gemeente heeft dat onlangs nogmaals onderzocht en besloten om fellere lampen te plaatsen. Deze lampen worden nu besteld en over twee maanden geplaatst, de oversteekplaatsen moeten vanaf dan nog meer opvallen.

Enkele buurtbewoners van de Ceintuurbaan hadden al langer zorgen over de donkere oversteekplaatsen, zeker nadat er vlak na het openen van de gerenoveerde straat enkele ongelukken met voetgangers plaatsvonden. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen gisteren
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief