Afbeelding

Werkstraf en boete voor speler Allen Weerbaar

Algemeen

BUSSUM – Een speler van Allen Weerbaar is door de rechter veroordeeld en krijgt een werkstraf en een schadevergoeding opgelegd omdat hij in november een speler van Quick tegen het hoofd schopte. De 20-jarige Hilversummer mag ook voorlopig niet meespelen bij de Bussumse voetbalclub, hij is namelijk voor vijf jaar door de KNVB geschorst.

De Hilversummer vertelde de rechter dat hij 'stom was geweest'. Hij schopte het 31-jarige slachtoffer uit Amersfoort een maal tegen het hoofd tijdens een spannende wedstrijd. De Amersfoorter had een zware hersenkneuzing. Daar had hij langdurig last van, waardoor hij een tijd niet kon werken en om een schadevergoeding vroeg.

De advocaat van de verdachte merkte op dat de zaak ten onrechte wordt vergeleken met het incident waarbij scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen werd doodgetrapt op het voetbalveld door een groep spelers. De Hilversummer handelde alleen en deelde één schop uit. Een eenvoudige mishandeling meende de advocaat. De rechter oordeelde echter dat het om een poging tot zware mishandeling ging en nam de eis van het openbaar ministerie over. De Hilversummer kreeg een werkstraf van 120 uur en moet bijna 2.000 euro schadevergoeding betalen. 

Uit de krant