De Oostelijke Vestingwallen, vanaf P2 tot aan het Muiderslot
De Oostelijke Vestingwallen, vanaf P2 tot aan het Muiderslot Foto: Gemeente Gooise Meren / Harm Hasenaar

Openingsfeest Oostelijke Vestingwallen Muiden uitgesteld

Buurt / wijk

MUIDEN - De feestelijke opening van de herstelde, oostelijke vestingwallen in Muiden van aanstaande donderdag wordt uitgesteld. Naast dat er nog veel coronamaatregelen gelden die het bemoeilijken, ontbreekt ook de beplating nog en vinden er nog werkzaamheden aan de oever plaats.

Dat meldt gemeente Gooise Meren. Het is de bedoeling om het openingsfeest in december alsnog te vieren, wanneer het volledige werk op de oostelijke vestingwallen klaar is. Een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt. 

Op vrijdag 15 oktober worden wel de hekwerken verwijderd die nu nog rondom de vestingwallen staan. Vanaf dan is het mogelijk om een kijkje te nemen rond en op de herstelde wallen. Wel wordt gevraagd om op de paden te lopen, omdat het gras op verschillende plekken nog moet groeien tot een stevige mat. 

Nog niet helemaal

Het herstel van de Oostelijke Vestingwallen, ter hoogte van P2 tot aan het Muiderslot, ging een jaar geleden aan start. De vestingwerken zijn teruggebracht naar het historische karakter van de wallen uit de tijd van de Stelling in Amsterdam, met strakke en steilere contouren. 

De afgelopen weken is er nog hard gewerkt aan het noordelijke deel van de vestingwallen. Graafmachines gingen heel secuur te werk om de juiste schuine wal aan te brengen en beetje bij beetje zand weg te schrapen, zo schrijft gemeente Gooise Meren. Op het zuidelijke deel rondom speeltuin De Plaat zijn onlangs de speeltoestellen, bankjes en prullenbakken geplaatst. 

Daarmee zit het grootste deel van de klus erop, maar het project is nog niet helemaal klaar. In november en december worden de hagen en bomen geplant en vinden er ook nog werkzaamheden aan de oeverbeschoeiing plaats. 



Foto’s: Gemeente Gooise Meren / Harm Hasenaar

Uit de krant