Hetty Tjalkens in haar galerie
Hetty Tjalkens in haar galerie

Amateurkunstenaars gezocht die willen exposeren

Algemeen

BUSSUM - Galerie de 7e hemel biedt amateurs de mogelijkheid om werk in het atelier aan de Kerkstraat te laten zien. Van 16 juni tot en met 7 juli wordt namelijk het 'Groot Bussums Amateur Beeldende Kunst Festival 'gehouden. Meedoen kan door een spijker of een sokkel voor tien euro te huren. Het festival wordt geopend door wethouder Nen van Ramshorst en het publiek kiest in de weken daarna het 'winnende werk'.

De galerie wordt gerund door Han van Wel en Hetty Tjalkens. Zij hopen zich met dit festival op de kaart te zetten, want de galerie is pas sinds 1 april geopend. "Dit wordt een laagdrempelige manier om Bussumers binnen te krijgen. Wij zijn 'een betere galerie' waarin we eigenlijk alleen professionele kunstenaars laten zien. Maar tijdens het amateurfestival is het juist zo leuk dat we het talent achter de voordeuren zien. We hadden bedacht dat we 25 kunstenaars wilden laten exposeren, maar we hebben al 30 aanmeldingen en nog steeds plek."

Tjalkens is op zoek naar kunst in de breedste zin van het woord. "We hebben nu vooral veel schilderijen binnen, maar ook andere kunstvormen, zoals een bronzen beeld, borduurwerk, keramiek of videokunst, zijn heel welkom." Aanmelden via han@galeriede7ehemel.nl.

Lees het hele artikel in de krant BussumsNieuws van 29 mei

Uit de krant