Afbeelding
Veel vragen uit de zaal

Gemeente presenteert plannen Nieuwe Brink, avond druk bezocht

Algemeen Centrumvisie

BUSSUM - De gemeente heeft gisteravond de toekomstplannen voor de Nieuwe Brink gepresenteerd. Op de avond kwamen veel bezoekers af, er waren nog veel zorgen.

Er waren vooral veel vragen over de leegstand. Veel bezoekers vroegen zich af waarom er nog meer gebouwd moet worden, zeker omdat er al veel leegstaat Ook was er veel ophef over de bouwhoogte van het plan. Wethouder Barneveld vond de plannen wel goed passen en vertelde dat de extra winkelruimte tot z'n recht komt. 

Ben de Veth, een van de Bussumers die in de werkgroepen zat, noemt de avond 'teleurstellend'. "Het lijkt wel alsof de gemeente doof is voor de wensen van de inwoners. Als je een inspraakronde organiseert, doe er dan ook wat mee. Nu was er geen ruimte voor discussie en werden vragen afgedaan door te zeggen: dat kan niet of we nemen het mee. De gemeente is wat ons betreft te buigzaam richting de projectontwikkelaar. Het lijkt wel of die bepaalt, want zo is de projectontwikkelaar ook degene die met het idee kwam voor een supermarkt op het terrein."

Lees meer in het BussumsNieuws van 22 mei.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant