Afbeelding

SDO zet goede eerste stap

Algemeen

BUSSUM - Op jacht naar de eerste klasse heeft SDO maandag goede zaken gedaan. De Bussumers speelden sterk en pakten tegen Hellas Sport een punt: 1-1. Daardoor heeft de ploeg zondag aan een zege voldoende om de volgende ronde te halen.

SDO startte sterk op het kunstgras van Hellas Sport en kreeg al meteen een grote kans. Toch was het Hellas Sport dat het duel daarna overnam. De tegenstander van de Bussumers was meer aan de bal en kon vooral vanaf de flanken voor gevaar zorgen. SDO had daar genoeg problemen mee en de Bussumers kregen ook al snel een eerste klap te verwerken. Hellas Sport kon vroeg op voorsprong komen en zette SDO daarmee onder druk.

Na rust drukten de Bussumers door en speelden ze stukken beter dan Hellas Sport. Alleen SDO leek nog aan te vallen, Hellas Sport hanteerde vooral de lange bal. SDO kreeg zelf kans op kans en het mocht een wonder genoemd worden dat er slechts één keer gescoord werd. Vlak voor de slotfase kon Berry van 't Land voor de Bussumse treffer zorgen. De SDO-speler trapte de bal tegen de paal, maar had vervolgens het geluk dat de bal tegen de doelman aankwam, wat vervolgens alsnog een goal opleverde. 

Uit de krant